Lyst til å ta råstilige og proffe bilder med mobilen din?
Få mine hemmelige triks nå!

«JEG BLIR ALDRI FIN PÅ BILDER»


 

Som fotograf tror jeg at det er DET jeg har hørt mest, eller at «jeg hater å bli fotografert».
Ikke noe godt utgangspunkt for meg som fotograf kanskje..

Alle mennesker er fotogene, det er min jobb som fotograf å finne den rette vinkelen for ditt ansikt og det gjelder å finne det magiske lyset. Eller at jeg kan lære DEG noen enkle tips slik at dine «selfies» blir bedre.

Du må LANGTIFRA tro at jeg som fotograf er fotogen på hvert bilde jeg tar av meg selv, selv om jeg vet hvordan bildene kan bli bedre.

Bare SE FILM HER så forstår du hva jeg mener….Hehe, ja det er lov å le…gulp!

TIPS FOR BEDRE SELFIE. from mona nordøy on Vimeo.

 

Hva er godt selvportrett med mobilkamera?

1.
Det første er lyset!! Mange fotograferer seg selv der hvor lyset er svakt og dermed får du kornete/pixlete bilder og dårlig kvalitet. Ta bildene der hvor du har mest mulig lys tilgjengelig, f.eks. ved et vindu slik at dagslyset kommer jevnt og direkte inn på ansiktet ditt. Ikke fotografer ute i direkte solskinn, gå heller inn i skyggen. Pass på at det ikke er for mye rot i bakgrunnen. Så kan du jo redigere selfien med en app, men alt med måte!

 

12

2.

Vinkel. Fra hvilken vinkel fotograferer du?

3

3.

Komposisjon. Du behøver f.eks ikke ha en halv meter med luft over hodet ditt.

4

4.

Posering. Hvordan står du? Hva utrykker du med kroppen din?

 

Husk at disse tipsene også gjelder hvis du skal fotograferer noen andre.

 

5.

Husk at på de fleste mobilkameraene er «selfiekameraet» det som sitter på forsiden av telefonen din. Dette kameraet har som regel dårligere oppløsning/kvalitet enn hovedkameraet som sitter på baksiden av telefonen din. Fremover kommer flere mobiltelefoner med samme kvalitet på både front-/backfacing kamera som det heter. Så mitt råd til deg er: Prøv å fotografere mest mulig med hovedkameraet på baksiden av telefonen din, da får du bedre bilder/kvalitet.

 

Vil du lære mer om fotografering med mobilkameraet ditt? Være med på fotokurs? Et kurs du kan ta hjemme når det passer DEG? Lære deg de mest geniale fotoapper? (SE MER INFO HER)

 

VI STENGER PÅMELDINGEN TIL KURSET ALLEREDE PÅ TIRSDAG 24 FEBRUAR KL 23:59.

 

Oxford English Dictionary kåret «selfie» til årets ord i 2013. I 2014 ble det satt i gang kampanjer av folk som var provosert og lei av denne trenden, det nye ordet var «unselfie».

 

Selvportretter har blitt tatt i årevis, spesielt av kunstnere. Det første fotografiske selvportrettet ble tatt i 1839.

 

Jeg tror ikke vi kommer til å slutte med å ta «selfies» med det første, men at man skal være bevisst på hva slags fotografier man legger ut av seg selv, tror jeg er viktig.

 

Hva er motivet ditt? Og hva skal du bruke det til? Kan du fortelle en historie med bildet ditt, eller bare dokumenterer du en hendelse eller et minne? Skal du bruke det profesjonelt? Skal det være ditt profilbilde på sosiale medier? Eller er det nok med et «duckface» portrett? Hvordan vil DU fremstille deg selv gjennom et portrett?

 

Jeg gir deg noen enkle tips i filmen, det viktigste er lyset og at fokuset ligger på ansiktet til den som portretteres, om det er deg selv eller andre.

 

PS!

VI STENGER PÅMELDINGEN TIL KURSET ALLEREDE PÅ TIRSDAG 24 FEBRUAR KL 23:59

Du kan melde deg på her!

 

Kjenner du noen som kan ha nytte av disse tipsene så blir jeg kjempeglad hvis du vil dele blogginnlegget mitt!

 

Klem fra fotografen Mona.

Comments

comments

Leave a reply


Lyst til å ta råstilige og proffe bilder med mobilen din?
Få mine hemmelige triks nå!