Lyst til å ta råstilige og proffe bilder med mobilen din?
Få mine hemmelige triks nå!

Mona

430833_534149376604714_978460570_nHei, så hyggelig at du besøker meg her! Du er velkommen til å se på fotografiene mine, eller sjekke om jeg er den rette fotografen.

Etter å ha jobbet som fotograf siden 1998 har jeg hatt den store ære og glede å få jobbet med en hel rekke hardtarbeidende, ambisiøse og suksessfulle mennesker. Gründere og bedriftsledere kommer i alle slag, men felles er at vi har tatt steget og hoppet, våget å satse, gitt jernet, lidd på veien, men aldri gitt opp.

Det er ingen hemmelighet at fotografi er min store lidenskap i livet. Hadde du solgt både leiligheten og bilen din, møbler, ja, rubbel og bit, for å følge drømmen din? Som du skjønner var det dette jeg gjorde da jeg kom inn på den prestisjefylte Art Center Collage of Design i USA. Det første året var beintøft og jeg holdte på å gi opp.

Har du også hatt flere små drømmer underveis mot det store målet ditt? En av tingene jeg hadde veldig lyst til å være med på mens jeg studerte i USA var å være med LAPD i felten som reportasjefotograf. Etter mange runder med politietaten fikk jeg til slutt tillatelse til å være med  «gutta» på nattevakt i helgene.

Da jeg kom tilbake fra USA var jeg blakk og uten kamera. Jeg satte i gang jakten på penger, støtte og gode kontakter i bransjen.

Fra Innovasjon Norge fikk jeg fullt etableringsstipend noe som gjorde at jeg kunne investere i eget studio i Oslo og kamerautstyr. Jeg begynte å jobbe i mediebransjen, magasiner og med hjelpeorganisasjoner. Jeg har hatt mange fantastiske og minnerike, og dype og tragiske reportasje- og dokumentarjobber. Mange som har satt varige spor som traffickingreportasjen i Albania og dokumentaren om HIV-situasjonen i Botswana.

Et ellevilt oppdrag for et magasin, var at jeg og en journalist ble sendt til Thailand for å leve på en øde øy i en uke uten mat eller kontakt med omverden for å lage en reportasje på hvordan det var å være Robinson og Fredag. Tropiske stormer og pirater som jaktet på oss var noen av ingrediensene. At en øde øy er et paradis er meget oppskrytt. Selv om en uke er kort tid, rekker man å bli ganske sulten…

Jeg var i Sierra Leone på jobb første gang i 2001 og traff en ung kvinne, Marion, med en veldig sterk historie. Vi knyttet veldig nære bånd og vi hadde kontakt hele tiden via mail etterpå. Jeg hadde jobbet med så mange slike reportasjer og følte at jeg ville gjøre noe for denne kvinnen og hennes barn. Jeg følte så intenst at jeg hadde IKKE rett til å glemme. Derfor lagde jeg en utstilling sommeren 2006 som het ”Av samme himmel”. Alle inntektene av denne utstillingen gikk til et prosjekt i Sierra Leone for å bygge boliger for amputerte kvinner og barn. Utstillingen solgte for over kr 100 000. To år etter reiste jeg tilbake til Sierra Leone og var med på en stor offisiell åpning av nybygd hus til Marion og hennes lille familie. Dette er noe av det største jeg har opplevd. Huset hennes har en plakett over døra, som det står MONA & DINA cottage, etter meg og min datter. Julen 2012 fikk jeg en telefon fra Sierra Leone, det var Marion, hun hadde fått en datter, som heter Mona.

Det å kunne gjøre en forskjell for mennesker gjennom fotografi er viktig for meg. Det å kunne hjelpe deg å fremstå og utstråle ditt beste, slik at du kan tiltrekke deg de riktige folkene for å oppnå dine drømmer, er mitt store mål når jeg tar bilder av deg.

Når jeg tar bilder av deg, synes jeg at det aller viktigste er at du har det GØY foran kamera! At du slapper av og koser deg. Da blir bildene også de beste.

Under er noen bilder fra fotoworkshops jeg har hatt. Jeg er glad for og kunne undervise i foto og har hatt kurs for flere tusen studenter opp gjennom årene. Jeg holder også foredrag for bedrifter om visuell identitet innenfor sosialemedier.

 

Jeg gleder meg til å høre fra deg!

Ha en GLITRENDE dag!

Fotograf Mona Nordøy

Utdannelse:
Oslo Foto og kunstskole, Oslo
Art Center College of Design, Los Angeles

Separatutstillinger:
A Journey, Fotografia, Oslo, 1998
Av samme himmel, Krypten, Kongsvinger, 2006
Sentiment, Kulturparken Nor, 2013

Fellesutstillinger:
Art in Kongsvinger, Hyllest av Erik Werenskiold, 2011

Bokprosjekter:
Charlottes Viltkokebok Cappelen Damm Forlag
Sentiment Kulturparken Nor
Styrkebibelen for jenter Kagge Forlag

Den moderne jeger, av Gry Hammer Cappelen Damm Forlag


Lyst til å ta råstilige og proffe bilder med mobilen din?
Få mine hemmelige triks nå!