Takknemlig for alle muligheter jeg har fått i jobben min og alle møter med spennende mennesker med historier jeg har forsøkt å fortelle.

Botswana
after shoot with Beth Hart
Backstage with Dennis & Marie

Et bilde formidler mer enn tusen ord og skaper de første følelser i møte med deg eller din business.

Fotograf Mona Nordøy

Happiness

Lykke for meg er med et
kamera i hånda. Fange
følelser, stemninger, lys
og ikke minst historier.

Fotograf Mona Nordøy

Hadde du solgt både leiligheten og bilen din, møbler, ja, rubbel og bit, for å følge drømmen din? Det ble løsningen da jeg kom inn på det prestisjefylte ArtCenter College of Design i USA.

Hei, så hyggelig at du besøker meg her! Du er velkommen til å se på fotografiene mine, eller sjekke om jeg er den rette fotografen for deg.

Jeg jobber innenfor media, magasiner, reklame, musikk, dokumentar, bokillustrasjoner, utstillinger, bryllup og portrettering av gründere. Jobber for norske og utenlandske medier og byråer. Holder mange foredrag/fotokurs om hvordan man skal ta bedre bilder, samt ved flere anledninger vært på God Morgen Norge TV2 hvor jeg lærer bort å bli en bedre mobilkameraFotograf. Jeg har eget fotostudio på Kongsvinger. Portrettert en hel rekke med kjente personligheter, bl.a. Jens Stoltenberg, Robin Williams, Susan Sarandon, Beth Hart, Prinsesse Märtha Louise, Anne Lindmo, Timbuktu, Espen Lind m.m.

Etter å ha jobbet som fotograf siden 1998 har jeg hatt den store ære og glede å få jobbet med en hel rekke hardtarbeidende, ambisiøse og suksessfulle mennesker. Gründere og bedriftsledere kommer i alle slag, men felles er at vi har tatt steget og hoppet, våget å satse, gitt jernet, lidd på veien, men aldri gitt opp.

Jeg har hatt flere separate fotoutstillinger. Det å få dypdykke ned i kunstprosjekter og bare ha fokus på et prosjekt fra skisse til realisering til og se det henge i et galleri og dele dette med andre mennesker, vel det er STORT..

Det er ingen hemmelighet at fotografi er min store lidenskap i livet. Hadde du solgt både leiligheten og bilen din, møbler, ja, rubbel og bit, for å følge drømmen din? Som du skjønner var det dette jeg gjorde da jeg kom inn på den prestisjefylte ArtCenter College of Design i USA. Det første året var beintøft og jeg holdte på å gi opp.

Har du også hatt flere små drømmer underveis mot det store målet ditt? En av tingene jeg hadde veldig lyst til å være med på mens jeg studerte i USA var å være med LAPD i felten som reportasjefotograf. Etter mange runder med politietaten fikk jeg til slutt tillatelse til å være med «gutta» på nattevakt i helgene.

Fra Innovasjon Norge fikk jeg fullt etableringsstipend noe som gjorde at jeg kunne investere i eget studio i Oslo og kamerautstyr. Jeg har hatt mange fantastiske og minnerike, og dype og tragiske reportasje- og dokumentarjobber. Mange som har satt varige spor som traffickingreportasjen i Albania og dokumentaren om HIV-situasjonen i Botswana.

Et ellevilt oppdrag for et magasin, var at jeg og en journalist ble sendt til Thailand for å leve på en øde øy i en uke uten mat eller kontakt med omverden for å lage en reportasje på hvordan det var å være Robinson og Fredag. Tropiske stormer og pirater som jaktet på oss var noen av ingrediensene. At en øde øy er et paradis er meget oppskrytt. Selv om en uke er kort tid, rekker man å bli ganske sulten…

Et av mine største øyeblikk var da jeg fotograferte Beth Hart sitt nye album, og fotoshooten var på størrelsen med et filmsett. Les mer om den HER.

Det å kunne gjøre en forskjell for mennesker gjennom fotografi er viktig for meg. Det å kunne hjelpe deg å fremstå og utstråle ditt beste, slik at du kan tiltrekke deg de riktige folkene for å oppnå dine drømmer, er mitt store mål når jeg tar bilder av deg.

Når jeg tar bilder av deg, synes jeg at det aller viktigste er at du har det GØY foran kamera! At du slapper av og koser deg. Da blir bildene også de beste, og målgruppen din ser deg og ditt budskap.

 

Fotokurs

Jeg elsker å undervise i foto og har hatt kurs for flere tusen studenter opp gjennom årene både privat og hos bedrifter. Nå har jeg mye fokus på Proffe Mobilder kurset som lærer deg å ta gode bilder med mobilkamera og det holdes både for private og bedrifter. Du kan lese mer HER. Deretter har jeg Proffe Mobilder Redigeringskurs hvor du lærer å redigere bildene til å bli like strålende som du er på jakt etter. Du kan lese mer HER.

Utstillinger

Fotografiet gir meg en unik mulighet til å utrykke meg kreativt. Skape noe som berører og inspirerer. Det å få jobbe frem et prosjekt som kan ende i en utstilling er optimalt og noe jeg simpeltent elsker å arbeide med.

Det har blitt flere utstillinger og jeg satser på enda flere fremover.

Utstillingen «Min barndoms skog – en hyllest til forfatter og dikter Hans Børli»:

I forbindelse med Hans Børli-jubileet var oppdraget å synliggjøre Børli på en ny måte for å nå nye målgrupper. Skape noe som kan stå igjen for ettertiden og ha varig verdi.

I Hans Børlis samlede diktverk fant jeg ord som beskrev det jeg selv ikke kunne utrykke, men som jeg opplevde å kunne føle, se og lukte bare ved å lese linjene hans.

Børli skrev blant annet: «Av og til er jeg nødt om å ta livet mitt med på en aldri så liten luftetur».

Se film fra utstillingen ved å klikke HER.

Foredrag

Foredrag

Jeg holder foredrag for bedrifter om visuell identitet innenfor sosiale medier og mange andre spennende tema. Ta kontakt HER for å høre hvordan jeg kan berike deg og din bedrift.

Sierra Leone

10 % av alt salget på kunstbildene mine går til to ulike veldedige formål. 5% til Stine-Sofie Stiftelsen og 5% til Mona i Sierra Leone. Hvorfor Sierra Leone?

Jeg var i Sierra Leone på jobb første gang i 2001 og traff en ung kvinne, Marion, med en veldig sterk historie. Vi knyttet veldig nære bånd og vi hadde kontakt hele tiden via mail etterpå. Jeg hadde jobbet med så mange slike reportasjer og følte at jeg ville gjøre noe for denne kvinnen og hennes barn. Jeg følte så intenst at jeg hadde IKKE rett til å glemme. Derfor lagde jeg en utstilling sommeren 2006 som het ”Av samme himmel”. Alle inntektene av denne utstillingen gikk til et prosjekt i Sierra Leone for å bygge boliger for amputerte kvinner og barn. Utstillingen solgte for over kr 100 000.

To år etter reiste jeg tilbake til Sierra Leone og var med på en stor offisiell åpning av nybygd hus til Marion og hennes lille familie. Dette er noe av det største jeg har opplevd. Huset hennes har en plakett over døra, som det står MONA & DINA cottage, etter meg og min datter. Julen 2012 fikk jeg en telefon fra Sierra Leone, det var Marion, hun hadde fått en datter, som heter Mona.

Resumé

Utdannelse
ArtCenter College of Design Los Angeles USA, studerte fotografi, 1998.

Utstillinger

 • The Journey, Galleriet Fotografia Oslo 1998 – separat utstilling.
 • Av samme himmel, Galleriet Krypten Kongsvinger 2006 – separat utstilling.
 • Kunst i Kongsvinger, Kvinnemuseet i Kongsvinger 2011, delt utstilling.
 • Sentiment, Kulturparken Nor, Kongsvinger 2013 – separat utstilling.
 • Min barndoms skog, hyllest til forfatter og dikter Hans Børli, Kongsvinger 2019 – separat utstilling.
 • My hometown, utendørs separat utstilling gjennom hele sommer/høst 2022 på Kongsvinger festning.

Vunnet flere fotopriser for beste portrettsjanger/reportasje/reklame.

 • Vant årets Media Pris for beste portrett og reportasje i 2007, nominert i 2013 for beste portrett i Årets Media Pris.
 • Vant Gull i Aller Forlagets pris, Aller Best 2007 beste reportasje.
 • Vant Gull i Aller Forlagets pris, Aller Best 2008 for beste portrett.
 • Vant beste cover på magasinet Henne gjennom 20 år. Foto av Prinsesse Märtha Louise
 • Vant Diplom på Innlands Perler Reklamekonkurranse på beste foto 2013, mot næringslivet.
 • Vant the Gourmand World cookbooks Awards i Norge for Best Woman Chef Book, hvor 187 forskjellige land var med, finalen fant sted i Bejing 2014.
 • Honorable Mentions in the 8th Annual MPA, Mobile Photography & Arts for best portraits, 2019 USA.